Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Stofzuiger Onderdelen voor elk merk

  Stofzuiger Onderdelen voor elk merk

  Stofzuiger onderdelen, het zal op een gegeven moment echt moeten gebeuren. Helaas gaan stofzuigers niet levenslang mee en slijten de onderdelen tijdens gebruik. Wanneer je je stofzuiger zelf wilt repareren is het belangrijk dat je precies weet welk onderdeel je nodig hebt. Wij van Prijor.nl zullen je zo goed mogelijk helpen bij het diagnosticeren van de storing en bij het detecteren van het probleem. Want zodra je weet wat het probleem is, kan je de benodigde stofzuiger onderdelen bestellen. Wij leveren stofzuiger onderdelen voor: Miele, Nilfisk, Numatic en Philips

  [break]

  De stofzuiger bestaat uit verschillende stofzuiger onderdelen

  Om jouw stofzuiger te maken tot het geweldige schoonmaakapparaat dat het is, zijn er vele onderdelen nodig. Deze stofzuiger onderdelen zorgen samen voor een mooi geheel en garanderen dan de goede en grondige schoonmaak van de woning. De stofzuiger onderdelen zullen na een tijdje aan vervanging toe zijn. Dit kan je merken aan verschillende dingen. Zo kan je merken dat de stofzuiger tijdens het schoonmaken niet meer even goed zuigt, waardoor er deeltjes vuil en stof achter blijven. Verder kan het ook nog zo zijn dat de stof zuiger een ander geluid geeft bij het zuigen. Het apparaat zal dan harder werken, omdat een onderdeel of meerdere onderdelen aan vervanging toe zijn. Het is in dergelijke situatie van belang om dan het onderdeel welke vervangen moet worden aan te schaffen en te vervangen om weer op de juiste manier van de stofzuiger gebruik te kunnen maken.

  Hoe weet je welk van de stofzuiger onderdelen aan vervanging toe is?

  Het weten van welke van de stofzuiger onderdelen aan vervanging toe is kan seconden werk zijn, maar het kan ook iets langer duren. Dit betekent dat je bijvoorbeeld in een oogopslag kan zien dat het probleem ligt aan de borstel onderaan de slang. Het kan ook zijn dat je per onderdeel even apart moet kijken of ze wel of niet correct werken. Er zijn gelukkig wel manieren om dit in korte tijd te doen. In geval de stofzuiger het opeens begeeft dan is er grote kans dat er iets aan de hand is met de slang van de stofzuiger. Het kan zo zijn dat er een stuk vuil of iets ander in zit welke te groot was om volledig te worden opgezogen. Je kunt dan het beste met wat draad dit object uit de slang proberen te verwijderen. Vernieuwing van het filter kan vaak ook uitkomst bieden indien de zuigkracht niet hetzelfde is als het voorheen was.

  Natuurlijk zijn er ook problemen die je niet zo snel alleen thuis kunt oplossen. Het kan zich bijvoorbeeld voordoen dat onderdelen als de kopstukken of de slang of zelfs de wieltjes van de stofzuiger versleten zijn door veelvuldig gebruik. Dit is niet raar natuurlijk, om weer een goed werkende stofzuiger te hebben zal je deze onderdelen wel moeten aanschaffen, maar hoe weet je precies welk onderdeel je binnen de webshop moet kiezen? Om er zeker van te zijn dat je het juiste onderdeel komt is het belangrijk dat je weet van welk merk jouw stofzuiger afkomstig is. Het merk zal altijd op de stofzuiger te zien zijn. Verder moet je ook nog weten welk model van het merk je in huis hebt. Het modelnummer zal eveneens op de stofzuiger te zien zijn in kleine letters. Nu weet je bijvoorbeeld dat je een nieuwe slang nodig hebt en van welke merk en model deze moet zijn.

  De werking van de stofzuiger met haar onderdelen

  Jouw stofzuiger bestaat uit een slang en kopstuk. Deze onderdelen maken dat alle stof en vuil via het kopstuk, de slang door kan en uiteindelijk het reservoir in kunnen. Het kopstuk heeft een klep waarmee je gebruik kunt maken van een borstel welke aan het kopstuk vastzit. Dit is handig als je bijvoorbeeld op tapijt moet stofzuigen. Doe je dit op laminaat, dan kun je stofzuigen zonder de borstel in het kopstuk. Het kopstuk is ook nog eens te verwijderen waardoor er opzetstukken aan de slang kunnen worden geplaatst. Deze maken het schoonmaken in kleine hoeken en gaten gemakkelijker. Jouw stofzuiger heeft ook een reservoir welke alle stof en vuil houdt. Zodra deze vol is, moet je deze ledigen. Sommige stofzuiger hebben geen reservoir dat uit een bakje bestaat, maar een stofzak. Zodra deze vol is vervang je het dan ook. Jouw stofzuiger heeft binnenin ook nog een ventilator zitten en een filter. De ventilator zorgt voor het zuigen van het vuil en de filter heeft als taak het filteren van bepaalde vuildeeltjes. Een stofzuiger heeft ook een ingebouwde haspel. Met het indrukken van de knop op de stofzuiger zal de haspel de kabel automatisch oprollen in de stofzuiger. Verder staat jouw stofzuiger op wieltjes die het makkelijk maken op jouw woning te stofzuigen zonder elke keer de stofzuiger achter je te moeten optillen en neerzetten zodra je met een andere hoek van de kamer begint. Natuurlijk is er ook een aan-knop aanwezig welke vaak aan de bovenkant van de stofzuiger te vinden is.

  Waarom zuigt mijn stofzuiger meer of minder dan voorheen?

  Meestal denken we er niet aan om het vulniveau van de zak of het compartiment te controleren. Houd er rekening mee dat de zuigkracht wordt verminderd wanneer de zak 3/4 vol is. Voor cyclonische stofzuigers moet de stofbak na elk gebruik worden geleegd volgens de gebruiksaanwijzing van de fabrikant. In dit geval moet je altijd de maximale prestaties van je stofzuiger hebben, elke keer dat je deze gebruikt, aangezien de stofzuigerzak leeg is. Stofzuigers worden meestal voorzien van ten minste 2 filtratie niveaus:

  - 1 pre-motor filter, meestal gemaakt van schuim. Deze voorkomt dat voorwerpen, stof en haar in de richting van de motor komen.

  - 1 filter achter de motor. Het is meestal een HEPA-filter (High Efficiency Particulate Air), belangrijk voor mensen die lijden aan allergieën voor stof, pollen, mijten etc. Deze filters voorkomen de verspreiding van microdeeltjes. Ze hebben een deeltje retentiecapaciteit in de lucht van 0,3 micrometer in diameter en een efficiëntie van 99,97%. Deze filters moeten zeer regelmatig worden gereinigd om verstopping te voorkomen, waardoor de zuigkracht van je stofzuiger wordt verminderd. Dit doe je door erop te tikken of te blazen. Sommige filters zijn afwasbaar, maar je moet ervoor zorgen dat ze volledig droog zijn voordat je ze terugplaatst in de stofzuiger. Let wel dat het reinigen van de filters oppervlakkig blijft (je verwijdert alleen het zichtbare vuil). Deze filters moeten regelmatig worden vervangen, om de 5 zakken of eenmaal per jaar. Filters en allerlei andere stofzuiger onderdelen kan je via ons online bestellen.

  Stofzuiger Onderdelen bestellen

  Om het jou zo simpel mogelijk te maken hebben we de hele stofzuiger uit elkaar gehaald en alle onderdelen in aparte afbeeldingen geplaatst. Dit zijn de afbeeldingen bovenaan de pagina. Wanneer je weet welk onderdeel je nodig hebt kun je dus vrij simpel klikken op de afbeelding met jouw stofzuiger onderdelen.

  Alle soorten onderdelen bestel je bij Prijor

  Wat er ook defect is aan jouw stofzuiger, wij bij Prijor, bieden jou alle soorten stofzuiger onderdelen aan. Prijor levert al jaren onderdelen en accessoires voor reparaties van toestellen in en rondom het huishouden. Mocht je een onderdeel niet kunnen vinden dan staat het team van Prijor klaar om jouw vragen te beantwoorden of om te kijken of we via een omweg alsnog jouw product kunnen leveren.