Stofzuiger Onderdelen en Accessoires

Werkt je stofzuiger niet meer? Je stofzuiger zuigt niet meer of veel minder goed? Wil je je stofzuiger zelf repareren? We zullen proberen om je zo goed mogelijk te helpen bij het diagnosticeren van de storing en bij het detecteren van het probleem. De stofzuiger maakt deel uit van het belangrijkste huishoudelijke apparaat in ons huis. Er zijn 3 soorten stofzuigers: busstofzuigers (met of zonder zakken), steelstofzuigers en robotstofzuigers. Zodra je weet wat het probleem is, kan je de benodigde stofzuiger onderdelen bestellen.

De diagnose stellen


Voordat je begint met het bestellen van je stofzuiger onderdelen, demonteren en repareren van je stofzuiger, is het nodig om eerst het probleem te identificeren:

  • Zelfs aangesloten, is het lampje op mijn stofzuiger uit,
  • De actie op de pedalen heeft geen effect,
  • De stofzuiger maakt veel geluid,
  • De stofzuiger werkt maar zuigt niet,
  • Er komt stof uit de stofzuiger wanneer je deze gebruikt.


Al deze details zijn essentieel om de diagnose te stellen. Het probleem kan dus mechanisch en / of elektrisch zijn. Zodra je weet wat het probleem is, kan je contact met ons opnemen en de benodigde stofzuiger onderdelen bestellen. Bij ons vind je deze originele stukken altijd tegen de beste prijs!

Waarom zuigt mijn stofzuiger meer of minder dan voorheen?

Meestal denken we er niet aan om het vulniveau van de zak of het compartiment te controleren. Houd er rekening mee dat de zuigkracht wordt verminderd wanneer de zak 3/4 vol is. Voor cyclonische stofzuigers moet de stofbak na elk gebruik worden geleegd volgens de gebruiksaanwijzing van de fabrikant. In dit geval moet je altijd de maximale prestaties van je stofzuiger hebben, elke keer dat je deze gebruikt, aangezien de stofzak leeg is. Stofzuigers worden meestal voorzien van ten minste 2 filtratieniveaus:
- 1 pre-motor filter, meestal gemaakt van schuim. Deze voorkomt dat voorwerpen, stof en haar in de richting van de motor komen.
- 1 filter achter de motor. Het is meestal een HEPA-filter (High Efficiency Particulate Air), belangrijk voor mensen die lijden aan allergieën voor stof, pollen, mijten etc. Deze filters voorkomen de verspreiding van microdeeltjes. Ze hebben een deeltjesretentiecapaciteit in de lucht van 0,3 micrometer in diameter en een efficiëntie van 99,97%. Deze filters moeten zeer regelmatig worden gereinigd om verstopping te voorkomen, waardoor de zuigkracht van je stofzuiger wordt verminderd. Dit doe je door erop te tikken of te blazen. Sommige filters zijn afwasbaar, maar je moet ervoor zorgen dat ze volledig droog zijn voordat je ze terugplaatst in de stofzuiger. Let wel dat het reinigen van de filters oppervlakkig blijft (je verwijdert alleen het zichtbare vuil). Deze filters moeten regelmatig worden vervangen, om de 5 zakken of eenmaal per jaar. Filters en allerlei andere stofzuiger onderdelen kan je via ons online bestellen.

Stofzuiger Onderdelen bestellen

Om het jou zo simpel mogelijk te maken hebben we de hele stofzuiger uit elkaar gehaald en alle onderdelen in aparte afbeeldingen geplaatst. Dit zijn de afbeeldingen bovenaan de pagina. Wanneer je weet welk onderdeel je nodig hebt kun je dus vrij simpel klikken op de afbeelding met jouw stofzuiger onderdelen.

Alle soorten onderdelen bestel je bij Prijor

Wat er ook defect is aan jouw stofzuiger, wij bij Prijor, bieden jou alle soorten stofzuiger onderdelen aan. Prijor levert al jaren onderdelen en accessoires voor reparaties van toestellen in en rondom het huishouden. Mocht je een onderdeel niet kunnen vinden dan staat het team van Prijor klaar om jouw vragen te beantwoorden of om te kijken of we via een omweg alsnog jouw product kunnen leveren.