0
Winkelwagen

Wasmachine onderdelenOnderhoud van uw Wasmachine:

In Nederland werd vroeger wasgoed voornamelijk op een maandag gewassen. Het wassen ging vroeger met de hand en was één van de zwaarste klussen van het huishouden. Toen de wasmachine op de markt kwam was dat een hele opluchting voor iedereen die het huishouden deed. Inmiddels is de wasdag en het met de hand wassen eigenlijk voorgoed verdwenen en is de wasmachine niet meer weg te denken uit ons bestaan.


Wasmachine kapot

Een wasmachine die bijna niet meer wast of waar een vervelende stank vanaf komt zit natuurlijk niemand op te wachten. We leven steeds meer in een weggooi maatschappij en er wordt al snel de conclusie getrokken dat de wasmachine vervangen dient te worden, dit is echter onzin! Over het algemeen zijn onderdelen relatief makkelijk te vervangen wanneer je een tang en een schroevendraaier voorhanden hebt.

Draait de wastrommel van de wasmachine niet meer? In de meeste gevallen betekent dit dat de koolborstels verstelen zijn. De koolborstels zijn twee stiften van koolstof die in een kunststofhouder op de wasmachinemotor gemonteerd zitten. Als de achterplaat van de wasmachine eraf is, kun je vaak heel makkelijk zelf de motor losmaken en de koolborstels vervangen. Als de motor van de wasautomaat nog wel draait is waarschijnlijk de aandrijfriem eraf of kapot. Deze riem kun je makkelijk zelf vervangen, je hoeft alleen maar de achterkant van de wasautomaat los te maken.

Als er water in de trommel blijft staan, kijk dan eerst de pomp en het filter na. Het kan zijn dat hier iets in zit dat de boel blokkeert of dat bijvoorbeeld de slang dubbel zit waardoor de afvoer verstopt raakt. Is dit niet het probleem, dan is waarschijnlijk je afvoerpomp kapot. Je kunt dit zelf nagaan door de afvoerpomp los te draaien van het filterhuis en de machine vervolgens op pompen te zetten. Als de schoepen niet draaien moet je de pomp vervangen.

Als de deur van de wasmachine niet meer open gaat is je apparaat praktisch onbruikbaar. Je kunt namelijk pas beginnen met wassen als het wasgoed in de machine zit. Vaak wordt het probleem veroorzaakt door een defecte deurgreep. Je hoeft gelukkig niet meteen een nieuwe deur aan te schaffen, maar je kunt zelf in enkele stappen je deurgreep vervangen. 

Maakt de machine veel lawaai, dan zijn meestal de lagers versleten. Als de lagers van de machine defect zijn, zal de wasmachine een harder geluid maken dan de wasmachine voorheen deed. In het begin zal een kapotte wasmachine lager, een zacht gerommel laten horen, dit zal snel toenemen tot een luider, gierend geluid. Controleer of de wasmachinetrommel soepel draait door met de hand de trommel rond te draaien. Als het rond draaien niet soepel aanvoelt maar er speling wordt geconstateerd of deze maakt een onregelmatige beweging, zijn de lagers versleten / defect. Als je hebt geconstateerd dat de kogellagers van de wasmachine defect zijn is het verstandig deze zo snel mogelijk te repareren, Anders kan er meer schade ontstaan aan andere onderdelen van de wasautomaat bijvoorbeeld aan de trommel, trommel-as en/of lagerkruis en is het niet meer de moeite waard je apparaat te repareren. 

Wasmachine onderdelen en accessoires

In een wasmachine zitten tientallen onderdelen: van koolborstel, filter, manchet, pomp en deurrubber tot schokbreker, zeepbakje en lager. Veel verkochte merken zijn AEG, Miele en Bosch. Het aanschaffen van een vervangend onderdeel is de ideale oplossing om je apparaat weer aan de praat te krijgen. Neem een kijkje in onze webshop en vind het passende element om de levensduur van jouw wasmachine te verlengen. 

Wasmachine onderdelen bestellen?

Of je nu onderdelen nodig hebt voor een nieuw of oud model wasautomaat, in onze webshop kun je eenvoudig de wasmachine onderdelen bestellen die je nodig hebt. Kun je je vervangingselement niet vinden in ons assortiment? Neem dan gerust contact op met ons. Wij zitten iedere werkdag voor je klaar van 09.30 tot 17.00 uur.