Venta Airwasher

Venta Airwasher of droge lucht?

Wat wordt eigenlijk bedoeld met droge lucht? Wat veel mensen denken is dat als het binnen lekker droog is en het buiten regent, dat dit gunstig is omdat niemand een vochtige ruimte binnen wil. Een te droge ruimte is erg ongunstig vanwege meerdere factoren. Een te droge kamerlucht is nagenoeg net zo onaangenaam als een te vochtige kamerlucht. De juiste weg ligt, zoals met veel dingen in het leven, in het midden. Luchtvochtigheid is eigenlijk niets anders dan het aangeven van het aandeel waterdamp in de lucht. Behalve uit stikstof, zuurstof, kooldioxide en overige gassen bestaat lucht ook gedeeltelijk uit waterdamp. Weinig weten dat dat dit gasvormige watergehalte onder andere van de luchtdruk en de temperatuur afhankelijk is: Hoe warmer de lucht is hoe meer water er opgenomen kan worden. Koude lucht daarentegen bevat maar weinig water en is dus droger dan warme lucht. Als deze droge lucht door bijvoorbeeld de vloerverwarming wordt verwarmd, wordt het echter niet automatisch verrijkt met meer vocht, omdat de lucht geen water kan opnemen waar geen water voorkomt. Zo ontstaat de bekende warme, maar droge verwarmingslucht.
 

Gezondheid gevolgen van slechte lucht

Als de lucht niet voldoende gevuld is met waterdamp is het mogelijk dat dit kan lijden tot onaangename gevolgen voor mensen zoals: droge en jeukende ogen, droge huid of elektrostatisch geladen haren. Veel mensen hebben echt last van deze symptomen en wellicht zonder dat zij zicht bewust zijn waar dit vandaag komt. De drogere lucht kan extra onaangenaam zijn voor mensen die last hebben van bijvoorbeeld astma of andere luchtwegaandoeningen. Omdat het menselijke lichaam voor 60 tot 80 procent uit water bestaat, moet de omgeving een bepaalde luchtvochtigheid bezitten om het lichaam niet uit te laten drogen.
 

Geef droge lucht geen kans!

De meest efficiënte oplossing voor een beter binnenklimaat in uw woning of uw werkplek en dan vooral tijden de verwarmingsperiode is een goede luchtbevochtiger. Vanwege de goed geïsoleerde, energiebesparende afgedichte ramen is er vandaag de dag nog maar nauwelijks natuurlijke luchtverversing in huis of de werkplek. Het openzetten van ramen tijdens de winterperiode werkt vaak precies tegenoverstelt. De droge lucht van buiten komt dan juist in uw huis of werkplek en doet de luchtvochtigheid geen goed helaas.

 

Waarom een Venta airwasher?

Venta airwashers zijn betrouwbare en al jarenlang bewezen systemen om droge verwarmingslucht te verrijken met het vereiste vocht. Naast het bevochtigen van de lucht reinigt Venta gelijk de lucht voor een optimaal leefklimaat. Zo maakt stof en pollen weinig kans in uw woning of werkplek. Venta airwashers zijn energiezuining en bovendien uitermate stil, zodat de Venta airwasher nauwelijks waarneembaar is in het vertrek waar zij geplaatst is. Door de gemakkelijke reiniging van deze apparaten is veel onderhoud niet nodig en is het fluitje van een cent om het apparaat schoon te houden. De apparaten gebruiken geen filters maar gebruikt het water als natuurlijk filter.

Let goed op de Venta airwasher geschikt is voor de ruimte waar u hem gaat plaatsen. Wij hebben bij elk model de ruimte gemeld waar de Venta airwasher het beste tot zijn recht komt.

Mocht u vragen hebben over de Venta airwasher kunt u ons altijd even mailen via onze contact pagina.