0
Winkelwagen

Filters

Kies uit ons uitgebreide assortiment filters. Niet gevonden wat u zocht? Neem dan even contact met ons via onze contactpagina of bel met 071-3016028.
Stofzuigerfilter:

Het stofzuigerfilter is gemaakt om de aangezogen lucht te reinigen. Dit zorgt ervoor dat de opgezogen vieze lucht niet opnieuw de ruimte in wordt geblazen. De stofzuiger heeft vaan twee soorten filters: het microfilter en het motorfilter. Het microfilter, ook bekend als uitblaasfilter , zuivert de opgezogen lucht die de stofzuiger uitblaast en moet de kleinste stofdeeltjes tegenhouden die door de motor komen. Het microfilter (uitblaasfilter) is meestal te vinden achter de motor, bij de luchtuitlaat van het apparaat. Het motorfilter is gemaakt om de motor te beschermen tegen fijne stofdeeltjes en wordt meestal aan de binnenkant geplaatst (achter de stofzuigerzak). Bij stofzuigers zonder zak is het motorfilter meestal geïntegreerd in het stofreservoir.
 

HEPA filter:

Veel hedendaagse stofzuigers hebben een HEPA-filter als uitblaasfilter en soms ook als motorfilter. Voor mensen met een allergie is een HEPA-filter bijna onmisbaar. Het HEPA-filter heeft een frame met een heel fijn raster die er voor zorgt dat de uitgeblazen lucht nog beter wordt gefilterd. Het HEPA-filter houdt ultrafijne stofdeeltjes, pollen, bacteriën, allergenen en huisstofmijt tegen.
 

Koolstof filter:

Een koolstoffilter is gemaakt om gasvormige vuiltjes zoals sigarettenrook en koolmonoxide te filteren en neutraliseert vaak vieze luchtjes zoals de geur van katten- en hondenharen. Dankzij dit filter heb je dus een frissere uitgeblzen lucht uit de stofzuiger. Prijor adviseert wel om regelmatig alle filters te vervangen om optimaal gebruik te kunnen blijven maken van uw stozuiger.


Wanneer is het tijd om het stofzuigerfilter te vervangen?

Al het opgezogen stof hoopt zich op in het filter wat op den duur tot verstoppingen kan leiden. Een verstopt, versleten of verzadigd filter is slecht voor de motor van je stofzuiger, maar ook voor je eigen gezondheid omdat de aangezogen stofdeeltjes in dit geval ongefilterd weer worden uitgeblazen. Wat veel mensen ook niet weten is dat dit kan leiden tot meer energieverbruik van de stofzuiger en verminderde zuigkracht. Laat de zuigkracht van je apparaat te wensen over, maakt de stofzuiger een hoog geluid en stinkt hij? Het filter kan dan verstopt zijn en moet worden schoongemaakt of vervangen. Je kunt het filter uitkloppen of schoonmaken met een borstel of een andere stofzuiger. Wanneer je filter helemaal donker of zwart is uitgeslagen, is het hoognodig aan vervanging toe. Zelfs wanneer je filter maar een beetje versleten is, kun je het beter vervangen voor een nieuw exemplaar. Een HEPA-filter dien je om de zes tot twaalf maanden te verwisselen. De meeste stofzuigers zijn uitgerust met een sensor die aangeeft wanneer het tijd is om je filter te vernieuwen, maar helaas werkt deze niet altijd goed. Een actief koolstoffilter heeft een zwarte koolstofmat die steeds harder wordt. Bij een harde mat moet een nieuw filter niet lang op zich laten wachten.