0
Winkelwagen

Verwarming

Extra verwarming nodig in huis? Prijor heeft een selectie aan diverse verwarmingen en indien uit voorraad leverbaar veelal de volgende dag in huis. Onderaan deze pagina vindt u uitleg over verschillende soorten verwarming en welke u nodig heeft voor uw doeleinde.


Weergave:
 


Bezig met laden...

Extra verwarming:

Een extra verwarming is altijd handig om snel een ruimte te voorzien van extra warmte. Toch is het even goed opletten welke verwarming u nodig heeft. Het vermogen is uiteraard één van de belangrijkste gegevens bij een losse verwarming en u kunt grofweg de volgende waardes aanhouden qua oppervlaktes:

750 W   voor 6 tot 9 m²
1000 W voor 9 tot 14 m²
1500 W voor 13 tot 18 m²
2000 W voor 15 tot 25 m²
2400 W voor 22 tot 28 m²
3000 W voor 28 tot 38 m²
 

Soort verwarming:
Er bestaan verschillende soorten technieken. De meest voorkomende zetten wij hieronder voor u op een rijtje:

Convectieverwarming:
Een convectorkachel kan een ruimte snel met warmte vullen door zijn grote warmteafgifte. Het grootste voordeel van een convectorkachel is dat hij een ruimte goed op temperatuur houdt en is volledig geruisloos doordat er geen bewegende delen aanwezig zijn. De enige uitzondering hierin is de kachel met een ingebouwde ventilator voor een snellere verspreiding van de warmte.

Olieverwarming:
Een Olieradiator heeft eigenlijk dezelfde voordelen als een convectorkachel behalve dat het wat langer duurt voordat deze warm is. Het is daarom ook verstandig de kachel een kwartiertje van te voren aan te zetten alvorens men in de ruimte gaat zitten. De afstraling van de warmte is wel wat beter dan bij convectie.

Keramische verwarming:
Een keramische verwarming is eigenlijk gewoon een ventilatorkachel met één groot verschil. Het is een stuk beter voor de luchtwegen omdat er geen stofdeeltjes verbranden in de kachel. Deze apparaten zijn ideaal omdat ze licht zijn en makkelijk verplaatsbaar.