0
Winkelwagen

Led lampen

Led lampen Led lampen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de moderne huishouding. Het zijn lichtbronnen die veel zuiniger omspringen met energie ten opzichte van een conventionele lichtbron zoals een gloeilamp. Toch zijn er nog steeds veel onduidelijkheden over led lampen. Vroeger waren de lampen koud van kleur en hadden een ontzettende smalle lichtbundel maar dit is tegenwoordig gelukkig allemaal verleden tijd.

Lampen zoals onderstaande lamp:

hebben een conventionele vorm en verspreiden het licht gelijkmatig rondom de lamp en dankzij het warme witte licht wordt er een aangename sfeer verlichting gecreeërd. De keuze in wittinten is eveneens een voordeel van Led lampen en was bij gloeilampen veel moeilijker te realiseren. Er zijn tegenwoordig zelfs Smart lampen die u kunt bedienen met uw telefoon of tablet! Zie voor meer informatie daarover: https://www.prijor.nl/verlichting/smart-lighting

De keuze in wittinten is helaas tegelijk ook een doolhof waar veel mensen in verdwalen. Wat is nu precies 2700K (2700 Kelvin). Gelukkig is daar een makkelijk plaatje voor en zo kunt u vergelijken wat voor een kleur uw lamp geeft. Vergelijk het maar met een opgaande/hoogstaande/ondergaande zon zoals onder is beschreven:


Mocht u dus twijfelen over de kleur van het licht dan is bovenstaande lichtkaart een natuurgetrouwe weergave van de wittinten.
 

LED lampen gaan langer mee:

 

Een bijkomend groot voordeel van een LED lamp is dat deze een stuk langer mee zal gaan als u huidige lampen. De gemiddelde verwachte levensduur van een gloeilamp heeft een verwachte levensduur van 1000 uur en een halogeenlamp 2000 uur. Een LED lamp heeft daarentegen al snel een levensduur tot 25.000 uur. Dit kan zelfs bij hele speciale LED lampen oplopen tot wel 75.000 uur! 

Door te investeren in LED verlichting is niet alleen beter voor uzelf, maar ook voor het milieu!

      08-04-2017 14:48     Reacties ( 0 )

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.